De’Longhi Magnifica S reviews

De'Longhi Magnifica S reviews

De’Longhi Magnifica S kopen? Lees hier reviews van de De’Longhi Magnifica S: ECAM 21.117.B, ECAM22.320.SB, Smart ECAM 250.23.SB en ECAM22.320.B! Deze lijn van De’Longhi Magnifica S koffiemachines is erg goed. Je hebt ruime keuze en er is altijd wel een apparaat die bij jouw wensen past. De 4 verschillende soorten sommen we hieronder voor je op. Zo kun je de juiste keuze maken uit de De’Longhi Magnifica S serie!


De’Longhi Magnifica S serie

De’Longhi Magnifica SPrijs
1. ECAM 21.117.B€ 325
2. ECAM22.320.SB€ 408
3. Smart ECAM 250.23.SB€ 379

De'Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B

1. ECAM 21.117.B

De De’Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B is de basisversie van de De’Longhi Magnifica S serie. Deze koffiemachine is ideaal voor het zetten van een decafeïne koffie. Dankzij het aparte vakje voor gemalen koffie heb je met één druk op de knop een lekkere decafeïne koffie.

Daarnaast kun je kiezen tussen een espresso of lungo. Dit koffiezetapparaat bonen heeft een 250 grams bonenreservoir. Daarnaast is het waterreservoir 1,8 liter groot. Je hoeft dus niet zo vaak naar de kraan te lopen met het afneembare waterreservoir.

Deze De’Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B heeft een heet water functie en standby functie. Hierdoor hoef je niet in de gaten te houden of jouw koffiemachine wel uit staat na het zetten van een bakje koffie.

De instelbare functies zijn: koffiesterkte, koffievolume en watertemperatuur. Hierdoor heb je volledige controle over de smaak van jouw bakje koffie. Een cappuccino zetten met deze machine is geen probleem, maar wel lastig. Je schuimt melk op met het stoompijpje, net zoals bij de rest van de De’Longhi Magnifica S serie. Het reinigen van de stoompijp gaat wel erg eenvoudig, dat is dan weer een voordeel.

De buitenkant van deze machine kunt je afdoen met een vochtige doek. Het ontkalken gaat via een melding en je krijgt hierbij geen begeleiding die stap voor stap aangeeft wat je moet doen. Je gebruikt bij deze machine dus de handleiding. Met een waterfilter hoeft dit maar één keer per kwartaal te doen.

Deze koffiemachine gaat al heel wat jaren mee, maar is ontzettend goed. De smaak volgens klanten van Coolblue is zeer goed én deze ECAM 21.117.B is Als Beste Getest door de Consumentenbond in januari 2014.

Kenmerken

 • Koffiespecialiteit: Espresso, Lungo
 • Bouwkwaliteit: Basisklasse
 • Melkopschuimmethode: Stoompijpje

Pluspunten

 • Een bakje decafeïne koffie is makkelijk gezet vanwege het aparte vakje voor gemalen koffie.
 • Je past zelf de sterkte, hoeveelheid en watertemperatuur aan naar jouw smaak.

Minpunten

 • Melk opschuimen via het stoompijpje is wat lastiger dan bij vergelijkbare machines.
 • Geen display, waardoor je de handleiding gebruikt bij het ontkalken.

De'Longhi Magnifica S ECAM22.320.SB

2. ECAM22.320.SB

De De’Longhi Magnifica S ECAM22.320.SB is een wat prijzigere versie dan de vorige machine van De’Longhi. Logisch ook, want deze machine heeft meer functies!

Hetgeen wat er bij de vorige machine mistte is er bij deze ECAM22.320.SB aan toegevoegd: het display. Daarnaast heb je 3 jaar fabrieksgarantie in plaats van 2. Het waterreservoir is ook een stukje groter, namelijk 2 liter in plaats van 1,8 liter. Verder is de kleur ook héél wat anders. Nu heb je namelijk een zilveren machine op je keukenblad staan. Is deze er dan ook in het zwart? Ja! Deze machine heeft de naam: ECAM22.320.B.

Deze De’Longhi Magnifica S ECAM22.320.SB in het zilver of ECAM22.320.B in het zwart heeft ook een heet water functie en standby functie. De instelbare functies zijn gelijk aan die van de vorige machine: instelbare koffiesterkte, -volume en watertemperatuur. Zoals verwacht gebruikt deze machine ook de melkopschuimer om melk op te schuimen.

Deze machine heeft in tegenstelling tot zijn kleine broertje hierboven wel begeleiding bij het ontkalken van het apparaat. Zo hoef je de handleiding er dus niet meer bij te pakken wanneer je gaat ontkalken. Door het slimme waterfilter hoeft ook dit apparaat maar 1 keer in de 3 maanden een reinigingsbeurt!

Het deksel van het bonenreservoir, de koffiedikbak, lekbak, het opvangrooster én het waterreservoir kunnen allemaal in de vaatwasser. Handig wanneer je de machine écht goed wilt schoonmaken.

Kenmerken

 • Koffiespecialiteit: Espresso, Lungo
 • Bouwkwaliteit: Basisklasse
 • Melkopschuimmethode: Stoompijpje

Pluspunten

 • Makkelijk ontkalken door begeleiding van het display.
 • Je past zelf de sterkte, hoeveelheid en watertemperatuur aan naar jouw smaak.

Minpunten

 • Melk opschuimen via het stoompijpje is wat lastiger dan bij vergelijkbare machines.
De'Longhi Magnifica S ECAM22.320.B
ECAM22.320.B

De'Longhi Magnifica S Smart ECAM 250.23.SB

3. Smart ECAM 250.23.SB

Deze De’Longhi Magnifica S Smart ECAM 250.23.SB is de slimme machine van de drie. Volgens de naam dan. Want specifiek slimme kenmerken hebben we bij deze Smart niet kunnen vinden. Dit koffiezetapparaat zet een americano, espresso of lungo met één druk op de knop.

Deze machine ziet er wel leuk uit! Je hebt hier geen display of keuzemenu, maar wel een fraai uitziend knoppen paneel. Je kunt in plaats van espresso of lungo hier ook een zogenaamde ‘long’ mee zetten. Dit is een soort van americano, maar dan met meer koffie en water. Een super long koffie!

Deze Smart ECAM 250.23.SB heeft verder vrijwel dezelfde specificaties als de ECAM22.320.SB. Je gebruikt alleen wel weer een handleiding bij het ontkalken zoals bij de eerste variant. Dit komt omdat er geen display op het apparaat zit.

De verdere specificaties als vaatwasmachine bestendige onderdelen, stand-by functie, instelbare koffiesterkte, -volume en watertemperatuur zit er ook op. Melk opschuimen gaat zoals je ziet ook hier met het stoompijpje.

Kenmerken

 • Koffiespecialiteit: Espresso, Lungo, ‘Long’ (americano)
 • Bouwkwaliteit: Basisklasse
 • Melkopschuimmethode: Stoompijpje

Pluspunten

 • Je zet een ‘long’ koffie. Dit is een grotere, milde bak koffie.
 • Je past zelf de sterkte, hoeveelheid en watertemperatuur aan naar jouw smaak.

Minpunten

 • Melk opschuimen via het stoompijpje is wat lastiger dan bij vergelijkbare machines.
smart bedieningspaneel

Delonghi onderhoud aan huis

Gratis monteur aan huis bij De’Longhi Magnifica S

Voordat we beginnen met de reviews van deze serie volautomaten van De’Longhi, kijken we naar de extra gratis service. Want die is wel heel mooi!

Bij deze De’Longhi Magnifica S serie ontvang je binnen de garantieperiode (van 2 óf zelfs 3 jaar) een gratis monteur aan huis. Je hoeft hierdoor de machine bij een defect niet in te pakken, op te sturen en 2 of 3 weken te wachten. Er komt netjes iemand van De’Longhi bij jou thuis om jouw koffiezetapparaat te repareren. Wel zo handig!

Binnen 5 werkdagen komt er een monteur bij jou langs om de machine te repareren. Hiervoor kun je gewoon de klantenservice van De’Longhi bellen.

Uitgebreide onderhoudsbeurt

Nog even kort: je kunt ook een onderhoudsbeurt bestellen bij De’Longhi. Deze services kunnen bij andere merken niet! Daarom is het slim om een De’Longhi Magnifica S aan te schaffen. De service is enorm goed!

Let er wel op dat deze onderhoudsbeurt tegen betaling is. De’Longhi raad aan om hier elke 2 jaar gebruik van te maken om jouw Magnifica goed te onderhouden. Dit gebeurt ook bij jouw thuis, door een monteur van De’Longhi!


Veelgestelde vragen

Waar is de De’Longhi Magnifica S te koop?

De verschillende varianten uit de serie zijn te koop bij Coolblue en Bol.com.

Wat is de prijs van deze serie van De’Longhi?

De prijzen variëren tussen de € 325 en € 408.

Welke is de beste uit de Magnifica S serie?

De beste is de ECAM22.320.SB. Beoordeeld op prijs, kwaliteit en gebruikersgemak.

Vond je dit helpvol?

Plaats een reactie