Home / Blog / Reviews / DeLonghi Magnifica S 20.110.B review: beste goedkope koffiemachine 2022?

DeLonghi Magnifica S 20.110.B review: beste goedkope koffiemachine 2022?

Delonghi Magnifica S review 2022

Is de DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.B het beste koffieapparaat voor jou? Het is voor veel mensen het perfecte apparaat, zeker door de goede prijs. In de Benelux wordt deze koffiemachine als beste verkocht. Zowel in 2020, 2021 als 2022. Wordt deze DeLonghi Magnifica S ook in 2023 een succes? Lees alles over deze DeLonghi koffiemachine in deze Delonghi Magnifica S ECAM 22.110.B review.

Er zijn verschillende series van de Magnifica S te koop. Op deze pagina bekijken we eerst de best verkochte DeLonghi Magnifica S ECAM 20.110.B, en vervolgens alle andere versies.

Deze koffiemachine met bonen heeft een gunstige prijs en een erg degelijke kwaliteit. Hij gaat jaren mee. Gaat hij toch kapot? Dan komt er een monteur aan huis. Een unieke service van De’Longhi, die je bij geen ander merk ziet. Hier vind je:

Alvast veel plezier met jouw nieuwe De’Longhi Magnifica S, laten we beginnen!


DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.B review

De'Longhi Magnifica S ECAM 20.110.B. review

De DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.B is het beste verkocht en als beste beoordeeld door consumenten. Dit door goede eigenschappen en de beste prijs/kwaliteit-verhouding. Maar hoe goed is deze koffiemachine écht? Dat gaan we testen!

De De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B is de basisversie van de De’Longhi Magnifica S serie. Met de DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110.SB heb je dezelfde koffiemachine, maar een andere kleur: zilver. Verder is er geen verschil.

Koffiesoorten, bonenreservoir en ingebouwde koffiemolen

Deze koffiemachine is ideaal voor het zetten van een normale bak koffie, of voor een bakje decafeïne koffie of een espresso. Dankzij het aparte vakje voor voorgemalen koffie heb je met één druk op de knop een lekkere decafeïne koffie.

Hieronder zie je in het bonenreservoir het aparte vakje voor gemalen koffie (foto onder).

De'Longhi Magnifica S bonenreservoir vakje voorgemalen koffie

Er past één schep koffie in voor een bakje decafé. Daarnaast kun je 250 gram bonen kwijt in het koffiebonenreservoir.

Achterin het reservoir zit een draaiknop (foto onder). Hiermee kun je de maalgraad zelf instellen. Je kiest uit een maalgraad van 1 tot 7.

Koffiemolen maalgraad instellen Delonghi Magnifica

Op de foto staat de maalgraad op 3,5. Dit pas je zelf aan naar wens om een espresso van jouw perfecte smaak te krijgen. Doe dit met één stapje tegelijk. Wijzigingen merk je na twee kopjes. Er zijn in totaal 13 verschillende maalstanden.

Bij het veranderen van de maalstand is het belangrijk dat je dit doet terwijl de machine de koffiebonen maalt. Anders gaat een koffiemolen stuk, dit is bij iedere machine zo. Vergeet dat dus niet!

Bedieningspaneel

Via het bedieningspaneel (foto onder) kies je uit een hoop verschillende koffiesoorten. Je past de temperatuur naar smaak aan, zet één of twee espresso’s tegelijk – of één of twee lungo’s – en je activeert via dit paneel ook het stoompijpje.

Daarnaast kun je zelf de hoeveelheid gemalen koffie bepalen door aan de grote ronde knop te draaien. Ook is de watertemperatuur zelf aan te passen.

Bedieningspaneel Delonghi Magnifica S

De aan- en uitknop zit als eerste knopje. Hiernaast zie je een lampje voor de temperatuur van de koffie. Deze is gemakkelijk in te stellen wanneer de machine op stand-by staat.

Watertemperatuur instellen

Wanneer de machine uit staat, hou de knop voor één espresso ingedrukt. Op deze manier kun je de watertemperatuur aanpassen.

Klik vervolgens op de knop voor twee espresso. Je kunt ‘m dan hoger of lager zetten. Dit doe je via de lampjes op het bedieningspaneel. Bekijk hieronder de video van DeLonghi voor een uitleg.


Heetwaterfunctie

De heetwaterfunctie zit helemaal linksboven op het bedieningspaneel. De schakelaar zorgt voor stoom of heet water. Zet een theekopje onder het stoompijpje en draai de hendel naar beneden.

Er komt dan heet water uit het stoompijpje. Heb je genoeg? Dan moet je ‘m alleen zelf nog uitschakelen door de knop weer naar boven om te draaien.

Cappuccino maken: zo doe je dat!

Een cappuccino zetten kan ook met deze DeLonghi Magnifica S koffiemachine. Je zet een cappuccino of latte macchiato via het stoompijpje. Dit kost even wat oefenwerk. Maar na een paar keer kun ook jij perfect melk opschuimen met stoompijpje.

Hoe het precies werkt? De’Longhi heeft weer een gemakkelijke uitleg-video:


Onderhoud en ontkalken

Natuurlijk wil je niet dat jouw machine stuk gaat. Ook al kan de monteur langs komen, het is geen pretje om zonder koffie te zitten. Dit heb je voor een groot deel zelf in de hand.

Je moet jouw De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110 B ontkalken en onderhouden om de machine in de beste staat te houden. Daarom geven we je hieronder een stappenplan over hoe je het beste jouw Magnifica S kunt onderhouden.

Dagelijks

Als je een cappuccino of latte hebt gemaakt moet je direct het stoompijpje en alle onderdelen die met melk in aanraking komen schoonmaken.

Haal hiervoor het stoompijpje los of gebruik een vochtige doek om alle melkresten te verwijderen. De machine spoelt zichzelf na gebruik namelijk niet schoon.

Door eenvoudig af te spoelen onder de kraan heb je jouw machine zo weer schoon.

Wekelijks

Iedere week – of bij intensief gebruik dagelijks – moet je de bak zoals de opvang- en lekbak legen. Daarnaast is het ook slim om deze onder de kraan af te spoelen. Gebruik hiervoor lauw water en maak droog met een doek.

DeLonghi Magnifica S schoonmaken

Maandelijks

Omdat er in Nederland en België vaak veel kalk in het water zit, moet je de DeLonghi Magnifica S ontkalken. Het lampje in het midden onder de grote draaiknop zal gaan knipperen.

Kalk is een boosdoener voor de machine. Het vreet in de leidingen. Daarnaast ook de boiler. Vandaar regelmatig ontkalken om de kalk weg te halen.

Vang ook eens in de één à twee maanden het waterfilter. Eigenlijk moet je vervangen na 50 liter, dat is ongeveer 250 kopjes. Hiermee heb je betere koffie. Maar vervang dit filter dus na twee maanden of 250 kopjes.

Ieder kwartaal

Eens in de drie maanden is het goed om restgroep te smeren met siliconen vet. Zet de groep uit en haal ‘m uit de machine. Smeer de bewegende onderdelen in. Hiermee voorkom je dat ze sneller slijten of gaan piepen. Smeer aan beide kanten.

Als je deze stappen trouw volgt, hou je de DeLonghi Magnifica S in topconditie. Heb je nog vragen over het onderhoud? Of wil je weten welke producten moet gebruiken? Reageer dan in de reacties!

Conclusie: perfecte koffie voor op kantoor of voor thuis

Delonghi Magnifica S 20.110.B review conclusie met Nigel

Wil je een DeLonghi koffiemachine uit de Magnifica S serie zonder te veel poespas? Dan is dit een apparaat waar je van op aan kunt. Met een lange levensduur en de meest voorkomende soorten koffie met één druk op de knop kun je makkelijk koffie zetten voor het hele gezin of voor je collega’s op kantoor.

Ik raad je deze machine aan wanneer je op zoek bent naar een goedkope DeLonghi koffiemachine zonder veel onderhoudswerk.

Hou je van espresso of lungo? Dan is dit apparaat een schot in de roos. Want je past veel handmatig aan en de koffie smaakt goed.

Ben je écht op zoek naar een stuk meer luxe? Bekijk dan mijn review van de Delonghi Primadonna Soul, met 14 koffiesoorten en een 7 inch led-display is dat dé meest luxe van 2022.

Hieronder bekijk je waar deze De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110.B het goedkoopste is.


Andere modellen van de DeLonghi Magnifica S

Er zijn nog een hoop variaties op de DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 B: denk bijvoorbeeld aan de ECAM 21.117.B, ECAM22.320.SB, Smart ECAM 250.23.SB en ECAM22.320.B. Je hebt ruime keuze en er is altijd wel een apparaat die bij jouw wensen past. De verschillende soorten sommen we hieronder voor je op. Zo kun je de juiste keuze maken uit de De’Longhi Magnifica S serie!


ECAM 21.117.B

De'Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B

Kenmerken

 • Koffiespecialiteit: Espresso, Lungo
 • Bouwkwaliteit: Basisklasse
 • Melkopschuimmethode: Stoompijpje

Pluspunten

 • Een bakje decafeïne koffie is makkelijk gezet vanwege het aparte vakje voor gemalen koffie.
 • Je past zelf de sterkte, hoeveelheid en watertemperatuur aan naar jouw smaak.

Omschrijving

Kies tussen een espresso of lungo. Dit koffiezetapparaat bonen heeft een 250 grams bonenreservoir. Daarnaast is het waterreservoir 1,8 liter groot. Je hoeft dus niet zo vaak naar de kraan te lopen met het afneembare waterreservoir.

Deze De’Longhi Magnifica S ECAM 21.117.B heeft een heet water functie en standby functie. Hierdoor hoef je niet in de gaten te houden of jouw koffiemachine wel uit staat na het zetten van een bakje koffie.

De instelbare functies zijn: koffiesterkte, koffievolume en watertemperatuur. Hierdoor heb je volledige controle over de smaak van jouw bakje koffie. Een cappuccino zetten met deze machine is geen probleem, maar wel lastig. Je schuimt melk op met het stoompijpje, net zoals bij de rest van de DeLonghi Magnifica S serie. Het reinigen van de stoompijp gaat wel erg eenvoudig, dat is dan weer een voordeel.

De buitenkant van deze machine kunt je afdoen met een vochtige doek. Het ontkalken gaat via een melding en je krijgt hierbij geen begeleiding die stap voor stap aangeeft wat je moet doen. Je gebruikt bij deze machine dus de handleiding. Met een waterfilter hoeft dit maar één keer per kwartaal te doen.

Deze koffiemachine gaat al heel wat jaren mee, maar is ontzettend goed. De smaak volgens klanten van Coolblue is zeer goed én deze ECAM 21.117.B is Als Beste Getest door de Consumentenbond in januari 2014.


ECAM 22.320.B

De'Longhi Magnifica S ECAM22.320.B

Kenmerken

 • Koffiespecialiteit: Espresso, Lungo
 • Bouwkwaliteit: Basisklasse
 • Melkopschuimmethode: Stoompijpje

Pluspunten

 • Makkelijk ontkalken door begeleiding van het display.
 • Je past zelf de sterkte, hoeveelheid en watertemperatuur aan naar jouw smaak.

Omschrijving

De DeLonghi Magnifica S ECAM22.320.SB is een wat prijzigere versie dan de vorige machine van De’Longhi. Logisch ook, want deze machine heeft meer functies!

Hetgeen wat er bij de vorige machine mistte is er bij deze ECAM22.320.SB aan toegevoegd: het display. Daarnaast heb je 3 jaar fabrieksgarantie in plaats van 2. Het waterreservoir is ook een stukje groter, namelijk 2 liter in plaats van 1,8 liter. Verder is de kleur ook héél wat anders. Nu heb je namelijk een zilveren machine op je keukenblad staan. Is deze er dan ook in het zwart? Ja! Deze machine heeft de naam: ECAM22.320.B.

Deze De’Longhi Magnifica S ECAM22.320.SB in het zilver of ECAM22.320.B in het zwart heeft ook een heet water functie en standby functie. De instelbare functies zijn gelijk aan die van de vorige machine: instelbare koffiesterkte, -volume en watertemperatuur. Zoals verwacht gebruikt deze machine ook de melkopschuimer om melk op te schuimen.

Deze machine heeft in tegenstelling tot zijn kleine broertje hierboven wel begeleiding bij het ontkalken van het apparaat. Zo hoef je de handleiding er dus niet meer bij te pakken wanneer je gaat ontkalken. Door het slimme waterfilter hoeft ook dit apparaat maar 1 keer in de 3 maanden een reinigingsbeurt!

Het deksel van het bonenreservoir, de koffiedikbak, lekbak, het opvangrooster én het waterreservoir kunnen allemaal in de vaatwasser. Handig wanneer je de machine écht goed wilt schoonmaken.


Smart ECAM 250.23.SB

Smart ECAM 250.23.SB

Kenmerken

 • Koffiespecialiteit: Espresso, Lungo, ‘Long’ (americano)
 • Bouwkwaliteit: Basisklasse
 • Melkopschuimmethode: Stoompijpje

Pluspunten

 • Je zet een ‘long’ koffie. Dit is een grotere, milde bak koffie.
 • Je past zelf de sterkte, hoeveelheid en watertemperatuur aan naar jouw smaak.

Omschrijving

Deze De’Longhi Magnifica S Smart ECAM 250.23.SB is de slimme machine van de drie. Volgens de naam dan. Want specifiek slimme kenmerken hebben we bij deze Smart niet kunnen vinden. Dit koffiezetapparaat zet een americano, espresso of lungo met één druk op de knop.

Deze machine ziet er wel leuk uit! Je hebt hier geen display of keuzemenu, maar wel een fraai uitziend knoppen paneel. Je kunt in plaats van espresso of lungo hier ook een zogenaamde ‘long’ mee zetten. Dit is een soort van americano, maar dan met meer koffie en water. Een super long koffie!

Deze Smart ECAM 250.23.SB heeft verder vrijwel dezelfde specificaties als de ECAM22.320.SB. Je gebruikt alleen wel weer een handleiding bij het ontkalken zoals bij de eerste variant. Dit komt omdat er geen display op het apparaat zit.

De verdere specificaties als vaatwasmachine bestendige onderdelen, stand-by functie, instelbare koffiesterkte, -volume en watertemperatuur zit er ook op. Melk opschuimen gaat zoals je ziet ook hier met het stoompijpje.


Gratis monteur aan huis bij DeLonghi Magnifica S

Delonghi onderhoud aan huis

Voordat we eindigen met de reviews van deze serie volautomaten van De’Longhi, kijken we naar de extra gratis service. Want die is wel heel mooi!

Bij deze De’Longhi Magnifica S serie ontvang je binnen de garantieperiode (van 2 óf zelfs 3 jaar) een gratis monteur aan huis. Je hoeft hierdoor de machine bij een defect niet in te pakken, op te sturen en 2 of 3 weken te wachten. Er komt netjes iemand van De’Longhi bij jou thuis om jouw koffiezetapparaat te repareren. Wel zo handig!

Binnen 5 werkdagen komt er een monteur bij jou langs om de machine te repareren. Hiervoor kun je gewoon de klantenservice van De’Longhi bellen.

Uitgebreide onderhoudsbeurt

Nog even kort: je kunt ook een onderhoudsbeurt bestellen bij De’Longhi. Deze services kunnen bij andere merken niet! Daarom is het slim om een De’Longhi Magnifica S aan te schaffen. De service is enorm goed!

Let er wel op dat deze onderhoudsbeurt tegen betaling is. De’Longhi raad aan om hier elke 2 jaar gebruik van te maken om jouw Magnifica goed te onderhouden. Dit gebeurt ook bij jouw thuis, door een monteur van De’Longhi!

Veelgestelde vragen

Waar is de De’Longhi Magnifica S te koop?

De verschillende varianten uit de serie zijn te koop bij deze webwinkels.

Wat is de prijs van deze serie van De’Longhi?

De prijzen variëren tussen de € 325 en € 408.

Welke is de beste uit de Magnifica S serie?

De beste is de DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110 B.

6 gedachten over “DeLonghi Magnifica S 20.110.B review: beste goedkope koffiemachine 2022?”

 1. Ik probeer al een tijdje uit te vinden wat nu de (precieze) verschillen zijn tussen de ECAM 22.110.B en de ECAM 21.117.B; behalve de prijs?

  Zelfs de handleidingen geven niet het idee dat het verschillende machines zijn.
  (Zelfde mechaniek iig)

  Bij Coolblue zeggen ze dat de 22.110 ‘basisklasse’ is, en de 21.117 ‘middenklasse’; whatever that may be 😛

  Kan Nigel hier iets over zeggen? Heeft hij verschillen ervaren tussen deze twee modellen?

  Beantwoorden
 2. Hoi, ik heb sinds een ruime maand de magnifica s ecam 20.11x.
  Deze machine zet heerlijke koffie.
  Ik moet alleen elke 2 weken ontkalken terwijl in de bedienhandleiding staat 1 x in de ca. 3 maanden. De waterhardheid is hier hoog maar dit is toch wel heel snel elke keer.

  Beantwoorden
 3. Hallo,
  Mijn machine maakt een piepend geluid, voorafgaand en na het malen van de bonen.
  De zetgroep in smeren met siliconen vet?
  Zou dit piepende geluid mogelijk kunnen verhelpen?
  Gast die smaak dan ook in de koffie?

  Beantwoorden
 4. Hallo,
  ik krijg sinds kort (Magnifica S Ecam 22.110.B, 5 weken oud) de lekbak niet meer uitgeschoven om hem te legen. Enige manier is om hem uit te zetten en na 10 sec. weer aan te zetten en tijdens het opstarten de bak naar voren te trekken. Dan kan ik hem wel legen. Wie weet wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn?

  Beantwoorden
 5. mijn koffie machinen DeLonghi Magnifica S
  maalt niet genoeg koffie alles wat ik in kan stellen al geprobeert niets werkt
  ook de schijfen gebruikte koffie zijn sins een tijd maar 1 cm dik vroeger bijna 2 cm .

  wat te doen

  Beantwoorden

Plaats een reactie