Home / Blog / Kennis en advies / Cappuccino apparaat kopen?

Cappuccino apparaat kopen?

Cappuccino apparaat

Op zoek naar een cappuccino apparaat? Dan heb je een koffiezetapparaat nodig die ook melk op kan schuimen. Er zijn verschillende manieren van melk opschuimen. Kom erachter welke manier het beste bij jou past!

Een cappuccino apparaat is een koffiemachine waarmee je melkspecialiteiten kan bereiden. Onder andere een heerlijke cappuccino, maar ook bijvoorbeeld een latte macchiato.

Ideaal als je geen fan bent van zwarte koffie of simpelweg af en toe trek hebt in een lekkere cappuccino. Dan voelt een koffietje toch net wat luxer aan.

Alvast heel veel plezier gewenst van je nieuwe cappuccino apparaat!


4x het beste cappuccino apparaat voor jou

  1. Philips 3200 EP3246/70
  2. Siemens EQ.6 Plus s500
  3. Philips 2200 EP2231/40
  4. Siemens EQ.6 Plus s100

1. Philips 3200 EP3246/70

Philips cappuccino apparaat 3200

Het beste cappuccino apparaat van 2021 is de Philips 3200 EP3246/70. Deze Philips koffiemachine heeft een melkreservoir en kan daardoor snel een cappuccino zetten.

Kies uit 5 verschillende koffiesoorten waaronder een cappuccino en latte macchiato.

Het LatteGo melksysteem is erg handig schoon te maken en zorgt ervoor dat je altijd verse melk gebruikt. De onderdelen kunnen gewoon in de vaatwasser.

Via het display stel je zelf de sterkte in en pas je jouw koffie aan naar wens. Via My Coffee Choice kun je de instellingen opslaan en later gemakkelijk hergebruiken.

Er zijn 12 verschillende maalstanden waaruit je kunt kiezen. Daarnaast zorgt het Aroma Extract-systeem voor een perfecte temperatuur van de koffie.


2. Siemens EQ.6 Plus s500

Siemens EQ.6 Plus s500

De Siemens EQ.6 Plus s500 is een van de meest verkochte Siemens koffiemachines van 2021. Dit is een volautomatisch model, waarbij je weinig zelf hoeft te doen – behalve zorgen dat er melk in het reservoir zit.

Met dit apparaat zet je, zoals op de foto is te zien, twee cappuccino of latte’s tegelijk.

Je kunt de hoeveelheid melk of espresso bij alle verschillende koffiesoorten aanpassen.

Een klein nadeel van deze koffiemachine is de kleine lekbak. Hier kunnen maar 5 bakjes koffie worden gezet en dan is deze vol.

Er zit een automatisch melksysteem met melkslang en extern melkreservoir bij. Let er dus op dat je ruimte hebt op het aanrecht voor dit rvs melkreservoir.

Bekijk hieronder deze cappuccino machine bij de goedkoopste webwinkel en stop ‘m in je winkelmandje. Want met deze Siemens zit je sowieso goed bij het zetten van een cappuccino.


3. Philips 2200 EP2231/40

Philips 2200 EP2231/40 cappuccino apparaat

Deze Philips 2200 EP2231/40 is de uitgebreide basisversie van de Philips Latte Go machines. Hiermee zet je maar 3 verschillende soorten koffie, maar wel een cappuccino.

Doordat het Aqua-clean filter in dit apparaat zit hoef je ‘m maar één keer per 5000 kopjes te ontkalken. Dit scheelt een hoop schoonmaakwerk.

De zetgroep is volledig uitneembaar en kun je hierdoor ook goed onderhouden.

Dit tweedelige melksysteem kun je gemakkelijk in de vaatwasser schoonmaken. In minder dan 15 seconden is deze ook onder de kraan te reinigen.

Via het touchscreen display zet je gemakkelijk jouw favoriete koffiesoort. Ook pas je deze handig aan naar jouw wens door de My Coffee Choice instelling.


4. Siemens EQ.6 Plus s100

Siemens cappuccino machine

Deze Siemens EQ.6 Plus heeft bijna dezelfde specificaties als de Siemens hierboven. Een verschil is dat deze geen twee melkspecialiteiten tegelijkertijd kan zetten.

Wel heeft ook deze versie een waterreservoir van 1.7 liter en een bonen reservoir van 300 gram. Met de One-Touch functie zet je een cappuccino of latte met één druk op de knop.

Ook deze lekbak is nog relatief klein met genoeg ruimte voor 5 kopjes achter elkaar.

Na ieder kopje koffie spoelt dit cappuccino apparaat zichzelf door. Hierdoor hoef je ‘m niet telkens handmatig door te spoelen en blijven er geen resten achter in de machine.

Een voordeel aan deze apparaten van Siemens is dat deze tot de stilste koffiemachines behoren. Hierdoor heb je weinig last van hard geluid als er nog mensen liggen te slapen.


Waarom een cappuccino apparaat kopen?

Mijn vraag is eerder, waarom niet? De meeste mensen lusten wel een cappuccino op zijn tijd. Misschien wel iedere dag. Dus waarom zou je jezelf alleen buiten de deur verwennen?

Het afgelopen jaar hebben we gemerkt hoe belangrijk het is om een fijne thuisplek te hebben.

Dus als het kan, waarom ook niet je eigen cappuccino machine in huis halen?

Een cappuccino kan je natuurlijk ook maken zonder cappuccino apparaat. Je kunt melk opwarmen en handmatig opkloppen.

Dit is alleen niet heel handig als je wel vaker op een dag een cappuccino lust.

Een cappuccino apparaat automatiseert dit proces waardoor je vaak met één druk op de knop een cappuccino bereid.

Net zo makkelijk!


3 verschillende melkopschuimmethodes

Een cappuccino apparaat kan verschillende manieren gebruiken om de melk op te schuimen. Deze methoden zijn met melkreservoir, met stoompijpje of met melkslang.

Met melkreservoir

De makkelijkste methode, die slechts één druk op de knop vereist, is met melkreservoir. Je vult het reservoir met de benodigde hoeveelheid melk en selecteert je gewenste drankje.

Het cappuccino apparaat zorgt ervoor dat de melk opwarmt en opschuimt. Vervolgens worden de melk en koffie samengevoegd in jouw kopje.

Met melkslang

Een cappuccino koffiezetapparaat met stoompijpje werkt ongeveer op dezelfde manier. Het verschil is dat het melkreservoir niet aanwezig is.

Je zorgt dus zelf voor een kannetje met melk en hier plaats je het stoompijpje in. Deze zorgt voor het opwarmen, opschuimen en bereiden van je cappuccino.

Met stoompijpje

Deze is voor de overwegende thuisbarista’s. Deze methode is namelijk net iets moeilijker. Zet het stoompijpje vast aan en schenk de benodigde hoeveelheid melk in en melkopschuimkan.

Als er geen water meer maar stoom uit het pijpje komt zet je hem heel even uit. Doe dan het stoompijpje in het kannetje, ongeveer 2 cm in de melk, en dan mag hij weer aan.

Draai het kannetje lichtelijk, als de melk klaar is voeg je het zelf toe aan je espresso.


Plaats een reactie