French Press koffie zetten? Beste Cafetières!

Cafetière French Press

Op zoek naar een nieuwe cafetière? Dan zet je koffie op een French Press manier. Lekker!

Je vind hier op deze pagina precies hoe je French Press koffie kunt zetten (klik) en je vind de beste cafetières van 2020 (klik).

Zo weet je na het lezen van deze pagina precies hoe je op een goede manier French Press koffie kunt zetten. En dat ook nog met de beste cafetière voor jou.

Cafetières zijn te koop bij verschillende winkels. Waaronder Ikea, Bol.com en bijvoorbeeld Coolblue. Natuurlijk kun je jouw cafetière ook kopen in de stad, bij bijvoorbeeld de Blokker.

Wij wensen je alvast veel plezier met jouw nieuwe cafetière!

Beste cafetières van 2020

beste cafetieres 2020

Wanneer je van plan bent om een nieuwe cafetière te kopen, heb je aan de volgende lijst een hoop. We laten de top 10 cafetières zien. Zo weet je precies waar je aan toe bent bij het kopen van een nieuw French Press apparaat.

We bekijken de beste cafetières van onder andere Bol.com en Amazon. Zo vergelijken we het grootste aanbod. En profiteer jij van de beste prijs en snelste levering. Bekijk hieronder in de tabel de beste cafetières van 2020!

CafetièrePrijsAanbieder
1. Chemex Classic Coffeemaker41,95Bol.com
2. Montana Enjoy13,25Bol.com
3. UPPHETTA11,95Ikea
4. Bodum 1903-01 Java8,57Amazon
5. Bialetti 313022,90Amazon

beste cafetiere

1. Chemex Classic Coffeemaker

De Chemex Classic Coffeemaker is een prachtige cafetière. De beste van 2020! Hij is het allerbest verkocht en onwijs goed beoordeeld door gebruikers. En daarnaast ziet ‘ie er ook gewoon erg leuk uit.

Pluspunten

 • Geschikt voor in een kleine keuken.
 • Kan 3 koppen koffie in één keer zetten.
 • Mooi ontwerp, volgens de originele uit 1944.
 • Kan gewoon in de vaatwasser

Minpunten

 • Een beetje duur voor een cafetière.
cafetiere kopen

2. Montana Enjoy

Wanneer je een cafetière gaat kopen kan je de Montana Enjoy van Bol.com niet overslaan. Deze basis cafetière van Nederlandse aanbieder is goed voor het zetten van 0,6 liter koffie. Daarnaast verwijder je de filter gemakkelijk. Zo zet je ‘m simpel in de vaatwasser en hoef je dus niet met de hand af te wassen!

Pluspunten

 • Geschikt voor in een kleine keuken.
 • Kan 2 of 3 koppen tegelijk zetten.
 • Ook schoon te maken in de vaatwasser.
 • Goede prijs.

Minpunten

 • Een basic look, maar toch modern.

Hoe moet je French Press koffie zetten?

French Press in 9 stappen

Hoe moet je nu eigenlijk French Press koffie zetten? Er zijn een miljoen manieren om te genieten van koffie. Maar uiteindelijk zoeken we een warme, heerlijke kop koffie om ons de ochtend door te helpen. Een simpel pleziertje, vaak ’s morgens al.

Het is een van de gemakkelijkste en goedkoopste manieren om koffie te zetten. Leer hier de essentie van een perfect kopje koffie via deze zetmethode.

French Press stappenplan

Volg onderstaande stappen om French Press koffie te zetten in een handomdraai.

Hoe werkt het?

 1. Plaats de French Press op een droge, vlakke ondergrond
 2. Haal de zuiger naar boven
 3. Voeg ongeveer 15 tot 18 gram koffie toe en daarbij 30 ml water
 4. Roer een aantal keer
 5. Voeg 220 ml water toe (welke je nét van de kookplaat hebt gehaald en dus niet kookt)
 6. Roer nogmaals
 7. Doe de deksel erop en laat de koffie 3,5 minuut intrekken
 8. Duw de zuiger naar beneden
 9. Wacht nog eens 3 minuten, zodat de laatste koffiedeeltjes naar beneden kunnen vallen

Benodigdheden

 • French Press
 • Papieren filter
 • Koffiemolen
 • Verse koffiebonen
 • Water
 • Weegschaaltje
 • Roerstaafje
 • Kopje

Klaar! Je hebt nu een lekker, vers bakje French Press koffie gezet. Veel drink plezier!

De voor- en nadelen

De meeste versies van dit apparaat hebben een grofmazige filter. Hierdoor komen fijnere deeltjes gemakkelijker door de filter heen. Kleine koffie korreltjes kom je dus regelmatig tegen in French Press koffie.

Daarentegen kun je wel lekkere koffie zetten. Deze kleine korreltjes blijven vaak op de bodem van je kopje hangen. Hierdoor heb je er geen last van, tenzij je alles in één keer naar binnen giet natuurlijk.

Zodra je de koffie hebt geschonken is het dan ook slim deze eventjes aan de kant te zetten. Hierdoor zakken de deeltjes goed naar de bodem.

Wil je écht van die korreltjes af? Dan is er nog wel een andere oplossing. Je kunt een witte, papieren filter bovenop het kopje plaatsen. Als je dit doet kun je het beste de filter eerst doorspoelen met warm water. Zo gaat de smaak van papier niet in jouw bakje koffie zitten.

De basis van de perfecte zetbeurt

French Press koffie zetten

Het kost een tijdje om de French Press helemaal goed te begrijpen. Je kunt wel nagaan: als je beschikt over een koffiezetapparaat bonen, dan praat je wel anders. Je drukt een knopje in en klaar is, de spreekwoordelijke, Kees.

De basis van een goede bak koffie met deze manier van koffie zetten is het beschikken over een goede bonenmaler. Wanneer je verse bonen maalt en dan gebruikt, is de koffie véél lekkerder dan wanneer je dit niet doet. Een gouden tip, maar vaak vergeten. Voorgemalen koffie kopen is écht een stuk minder.

Er zijn twee dingen die de koffie kunnen verpesten:

Watertemperatuur

Eén daarvan is de watertemperatuur. Kokend water dat het allemaal wat schroeit of juist te lauw water, waardoor het niet helemaal onttrekt.

Zorg dat de watertemperatuur goed is. Dit is vrij simpel perfect te krijgen:

→ De juiste temperatuur voor French Press koffie is makkelijk. Haal het water, zodra het kookt, van het vuur en laat het een minuutje staan voordat je begint met koffiezetten.

Bonen malen is essentieel

De juiste koffiemolen

Slecht gemalen koffiebonen met een veel te fijne korrel zijn ook niet goed voor jouw bakje koffie. De koffie wordt modderig en bitter. Niet wat je wilt.

Dan is er de bonenmaler. Er zijn niet veel processen in de keuken die echt afhankelijk zijn van één gadget of keukenmachine, maar goede French Press koffie is er zeker een van.

Dit is waarom. Een gewone maler met messen is perfect voor het malen van koffiebonen voor andere methode, maar een French Press vertrouwt op koffie met een zeer gelijkmatige korrelgrootte, en deze moeten relatief groot zijn.

Kleinere korrels komen door het filter, waardoor een sediment in het kopje ontstaat, en worden ook over geëxtraheerd, waardoor de koffie bitter wordt.

Het is essentieel dat alle koffiebonen tot dezelfde consistentie worden gemalen en dat de molen veel beter is dan een ‘normale’.

→ Als de koffie te bitter is, of met veel korrels op de bodem, overweeg dan om een andere koffiemolen aan te schaffen. Wat je ook kunt doen is naar een lokale koffietent te lopen en vragen of ze daar de bonen voor je willen malen. Zo weet je zeker dat je een goede molen gebruikt!

Veelgestelde vragen over French Press en cafetières

Wat is French Press koffie?

Het is een makkelijke en goedkope manier van koffie zetten. Bekijk hier 9 stappen.

Hoe werkt French Press?

1. Plaats op een droge, vlakke ondergrond. 2. bekijk alle 9 stappen hier.

Hoe lang duurt koffie met cafetière?

Het duurt ongeveer 10 minuten voordat je een vers bakje koffie hebt.