Home / Blog / Kaffee / Een beter idee: er is koffie na corona!

Een beter idee: er is koffie na corona!

is er koffie na corona

De Achterpagina van het NRC kwam een aantal dagen terug met een interessant opiniestuk over de koffiebekers van Douwe Egberts – na corona. ‘Is er koffie na corona?’ luidde de kop van het artikel, geschreven op 16 april van dit jaar.

Teksten op koffiebekers als ‘Houd me vast‘ en ‘Blijf je bij me‘ zijn in het Nieuwe Normaal – of de anderhalvemetersamenleving – niet meer écht normaal. De teksten op de kartonnen kantoorkoffiebekers geven gemakkelijk een verkeerde indruk. Want vasthouden slaat vanaf nu enkel op het koffiebekertje zelf. Niet meer op elkaar, in ieder geval niet op kantoor.

Het idee van de tekst met een dubbele intrepetatie was in ‘het oude normaal’ misschien goed, maar deze koffiebeker zal nu eerder een negatieve indruk wekken dan andersom. Dus wat gaan we hieraan doen? Dat vroeg ook Merel Thie van het NRC zich af.

Teksten op koffiebekers, maak ze Coronaproof

teksten koffiebekers coronaproof

Het NRC nodigt uit om mee te denken over een oplossing voor de teksten op de koffiebekers. Daar deinst Koffiemachine niet voor terug. Natuurlijk zijn er teksten te bedenken die wél in het Nieuwe Normaal passen; ‘Samen Sterk(e koffie)‘, ‘Afstand van elkaar, dichtbij de koffie‘ of ‘Gekke (koffie)tijd‘. Ook het NRC had een aantal leuke ideeën: ‘16 bekertjes weg van jou‘ of ‘Jij mag er zijn vandaag, ik morgen‘.

Toch komen de spreuken op de Pickwick theezakjes beter in de richting. ‘Ben je ooit naar de eerste hulp geweest?’, ‘Welke landen heb je allemaal bezocht?’ of ‘Waar stoor jij je snel aan?’ zijn goede voorbeelden van spreuken die al voor het coronatijdperk bestonden, maar nu nóg beter zijn gaan werken.

Voor de koffiebekers is er ook een oplossing nodig die hier iets weg van heeft. Het veranderen van de teksten die vervolgens enkel toepasbaar zijn op de anderhalvemetersamenleving, dat is voor Douwe Egberts misschien niet zo’n slim idee. De oplossing moet toepasbaar zijn in het Nieuwe Normaal, maar het liefst ook in de oude – toch liever genoemd als normale – samenleving.

De oplossing?

Om teksten op koffiebekers coronaproof te maken denken wij dat Douwe Egberts allereerst een oproep moet doen naar creatieve koffieliefhebbers. We kunnen samen niet staan klagen bij het koffiezetapparaat over thuiswerken, want daar loop je serieus besmettingsgevaar. Toch vinden we er allemaal maar al te graag wat van én steken we elkaar graag een hart onder de riem.

Daarom is de oplossing; laat creatieve koffieliefhebbers een ondersteunend, motiverend of een gedicht met een knipoog schrijven. Plaats deze vervolgens op de voorkant van de koffiebeker.

douwe egberts gedicht koffiebekers corona

Of Douwe Egberts, doe inspiratie op bij Unicef. Zij plaatsen iedere dag een coronagedicht. Zo wordt de corona koffie toch nog een beetje leuker. Thuis en op kantoor, want Merel Thie heeft gelijk: we nemen de koffiebekers allemaal welleens mee naar huis.

Heb jij een beter gedicht? Laat het weten in de reacties, en kom op één van de bovenstaande koffiebekers.

6 gedachten over “Een beter idee: er is koffie na corona!”

Plaats een reactie