Home / Blog / Accessoires / Barista Tools: deze koffie accessoires heb je nodig in 2021

Barista Tools: deze koffie accessoires heb je nodig in 2021

Barista Tools: deze koffie accessoires heb je nodig in 2021

Op zoek naar barista tools voor bij jouw nieuwe espresso-machine? Dan heb je meer nodig dan een machine en een koffiemolen met goede koffiebonen. Deze koffie accessoires zijn nodig om beter te worden in het thuis zetten van de perfecte espresso.

Ben je er klaar voor om jouw espresso naar een volgend niveau te tillen?

Onze top 5 espresso accessoires

  1. Cacaostrooier
  2. Cacaosjablonen set
  3. Tamper 51 & 58 mm
  4. Scarlet tamper verschillende maten
  5. Melkpitcher met temperatuurmeter

Probeer enkele van onderstaande koffie accessoires. Deze zullen helpen bij het bereiken van de perfecte espresso. Zodra je enkele – of allemaal – van deze barista tools hebt zal zelfs de lokale barista niet aan jouw espresso kunnen tippen ;).

KORT OVERZICHT: DE BESTE BARISTA TOOLS

€24,95
Expert.nl
€29,99
Coolblue.nl
€30,99
Coolblue.nl
€31,99
Coolblue.nl

Voor je begint met nieuwe barista tools kopen wil je weten wat ze precies kunnen en waar ze voor dienen. Hier is een snelle uitleg over alles wat je moet weten over espresso accessoires. Zo zet je over een paar dagen een perfecte espresso.

Tampers

Voordat je een espresso zet moet de gemalen koffie worden samengeperst. Zo kan het water erdoorheen filteren. De filtratie is belangrijk. Want de oliën en smaken in de koffie worden zo geëxtraheerd.

Een tamper is een eenvoudig hulpmiddel om de gemalen koffie strak en gelijkmatig te verdelen over de portafilter. Dit is het begin van een heerlijke en goed smakende espresso.

Tampermatten

Wanneer je gemalen koffie aanstampt moet dit met flink wat kracht: 15 kilogram druk.

Hiervoor is het handig om een sterk, maar zacht oppervlak te hebben. Zo wordt het uitoefenen van de kracht een stuk soepeler. Want je legt de portfilterhouder op de tampermat. Zo kun je gemakkelijk de juiste druk uitoefenen zonder dat je jouw eigen hand naar de grond drukt.

De meeste tampermatten zijn van rubber gemaakt. Dit heeft een anti-slip werking. Hierdoor glijdt de portafilter niet van de tampermat af.

Espresso kopjes

Wanneer je een espresso zet wil je het juiste kopje hiervoor. De beste hebben we voor je op een rij gezet. Bekijk de leukste espresso kopjes. Deze kopjes, die Demitasse worden genoemd, bevatten ongeveer 60-90 milliliter espresso.

Uitklopbak

Nadat je je espresso hebt gezet blijft er overgebleven koffiedik in de filterhouder die je moet weggooien. Klopbakken zijn eigenlijk vuilnisbakken voor oud espresso dik, en ze hebben een sterke, stevige staaf in het midden waarmee je het koffiedik uit de filterhouder kunt “kloppen”. Vandaag de naam uitklopbak.

Melkopschuimer

Net zoals espresso een belangrijk onderdeel is van veel koffiedranken, is melk ook belangrijk. Met melkschuimers kun je melk snel roeren om het romig en schuimig te maken. Er zijn veel verschillende vormen, van op batterijen werkende handopschuimers tot die welke in espressomachines zelf zijn ingebouwd, een opschuimer is absoluut een must-have.

Melkkan

Melkkannen zijn belangrijk omdat ze net als normale kannen zijn, maar dan beter. Ze stellen je in staat om precies te meten hoeveel melk er in de kan zit en hebben een schenktuit die is ontworpen om melk in je kopje te gieten zonder het schuim te verstoren dat ontstaat door het opschuimen.

Daarnaast zijn er tegenwoordig melkkannen met ingebouwde temperatuurmeter. Zo weet je zeker dat het melkschuim op de juiste temperatuur is.

Portafilters

Een portafilter is de kleine filter die je in de portafilterhouder doet. Hierin komt de gemalen koffie. Er zijn verschillende soorten en grootten. Kies voor een enkele portafilter bij het zetten van één espresso. Een dubbele portafilter is goed voor twee espresso’s.

Met een dubbelwandige portafilter is het mogelijk om met gelijke druk espresso te zetten. Zo meet de drukmeter af met welke druk er espresso wordt gezet. Op deze manier kun je beter zien of jouw espresso op de juiste manier wordt gezet.

Welke barista tools zijn jouw favoriet? Deel ze onderin de reacties!

Plaats een reactie